Boekhandel Douwes Den Haag

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Joël Broekaert

Proefles

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Proefles

 

Hoe werkt proeven eigenlijk? Broekaert neemt je mee op een populairwetenschappelijke ontdekkingsreis naar de werking van smaak. Zijn boek verandert je leven, minstens drie maaltijden per dag.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Proefles

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.



In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.


ISBN
9789045046532
Pagina's
216
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Literaire non-fictie