Boekhandel Douwes Den Haag

De droom van Den Haag

De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde

Benjamin Duerr

De droom van Den Haag

De droom van Den Haag

De Haagse vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde

De droom van Den Haag

 

Een spannende geschiedenis van de grootste diplomatieke gebeurtenis uit de Nederlandse historie. De Vredesconferenties van Den Haag legden het fundament voor de wereldorde van vandaag de dag.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De droom van Den Haag

Moderne wapens, internationale conflicten en toenemend wantrouwen vormden aan het einde van de negentiende eeuw een gevaarlijk huwelijk. Om die dreigende geweldsspiraal te beteugelen kwam in 1899 en 1907 een bont gezelschap van diplomaten, juristen en activisten bijeen in Den Haag. Op twee internationale vredesconferenties werkten zij aan verdragen en organisaties die tot een vreedzamere wereld moesten leiden. In grootsheid en ambitie waren de conferenties ongeëvenaard – voor even was Den Haag het centrum van de wereld.

Aan de hand van sleutelfiguren als de beroemde vredesactivist Bertha von Suttner en de trotse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Willem Hendrik de Beaufort, vertelt BenjaminDuerr het verhaal van de twee geruchtmakende conferenties. Hij laat zien hoe zij streden voor ontwapening, regels in tijden van oorlog en de oprichting van internationale rechtbanken, maar ook hoe hun idealisme botste met de realpolitik van grootmachten. Na twee wereldoorlogen bestempelden velen de Haagse conferenties als mislukt, maar in De droom van Den Haag laat Duerr met overtuiging zien dat hier het fundament werd gelegd voor de wereldorde van vandaag


ISBN
9789045048376
Pagina's
272
Verschenen
NUR
828
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact