Boekhandel Douwes Den Haag

Het Communistisch Manifest

.. in de 21e eeuw

Hannah van Binsbergen & Friedrich Engels & Karl Marx

Het Communistisch Manifest

Het Communistisch Manifest

.. in de 21e eeuw

Het Communistisch Manifest

 

De klassieke tekst naar het nu vertaald met een leeswijzer en prikkelende essays. Verplichte kost voor jonge revolutionaire én doorgewinterde socialisten!


Nog te verschijnen

€ 15,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het Communistisch Manifest

175 jaar geleden publiceerde Karl Marx en Friedrich Engels ‘Het Communistisch Manifest’. Het werd één van de invloedrijkste teksten in de wereldgeschiedenis. In het Manifest analyseerden Marx en Engels in klare taal hoe het kapitalistisch systeem enkel ten goede komt aan een kleine elite en riepen ze op tot de ontmanteling ervan. Het manifest heeft generaties aan revolutionairen geïnspireerd: het vormde het denkkader voor mensen die zich niet neerleggen bij de status quo en die willen strijden voor een betere wereld.
In deze nieuwe uitgave in samenwerking met socialistisch tijdschrift ‘Jacobin Nederland’ wordt de klassieke tekst op toegankelijke wijze toegelicht en van context voorzien, met een inleiding van Hannah van Binsbergen en een leeswijzer van Helmer Stoel. In spraakmakende essays laten Harriët Bergman, Grâce Ndjako, Reijer Hendrikse en Rodrigo Fernandez daarnaast zien hoe het manifest ons kan helpen de sociale en ecologische strijd vorm te geven in de 21e eeuw.


ISBN
9789045049724
Pagina's
152
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Mens en Maatschappij