Boekhandel Douwes Den Haag

Seks in de Renaissance

Standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci (en wat we daar nu van kunnen leren)

Marlisa den Hartog

Seks in de Renaissance

Seks in de Renaissance

Standjes en standpunten in de tijd van Da Vinci (en wat we daar nu van kunnen leren)

Seks in de Renaissance

 

Hoe dacht men tijdens de Renaissance over seks? Marlisa den Hartog neemt je mee op een tocht vol vervreemding én herkenning, en laat je met een nieuwe blik kijken naar de opvattingen van toen en nu.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Seks in de Renaissance

Liefde, instemming en genot: we hebben het er dagelijks over. Ook tijdens de Renaissance raakte men niet uitgepraat over seksualiteit. Sommige ideeën klinken ons nu vreemd in de oren, zoals de absurde leeftijdsverschillen tussen huwelijkspartners en het wijdverbreide geloof dat de baarmoeder zonder seks verstopt kon raken. Maar iemand uit de Renaissance had ook mee kunnen praten over slutshaming, of kunnen lachen om iemands ‘small dick energy’. In dit sprankelende boek laat Marlisa den Hartog zien wat de seksuele gedragscodes waren in de tijd van Michelangelo en Da Vinci. En hoe modern zijn onze eigen seksuele opvattingen eigenlijk?

'Seks in de Renaissance' biedt een uniek perspectief op een culturele bloeitijd uit de Europese geschiedenis. Den Hartog neemt de lezer mee op een tocht vol vervreemding én herkenbaarheid, en laat zien hoe geschiedenis uiterst relevant is om onze eigen tijd én seksualiteit beter te begrijpen.


ISBN
9789045050171
Pagina's
336
Verschenen
NUR
694
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact