Boekhandel Douwes Den Haag

Grote verwachtingen

In Europa - 1999-2021

Geert Mak

Grote verwachtingen

Grote verwachtingen

In Europa - 1999-2021

Grote verwachtingen

 

Een verbluffende geschiedenis van ons heden, waarin de eerste twee decennia van dit meest fragiele en beladen nieuwe millennium worden onderzocht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99


Beschrijving Grote verwachtingen

Dit is het vervolg op het immens succesvolle in 2004 verschenen 'In Europa'. Waar bij 'In Europa' de focus ligt op de in zoveel opzichten gruwelijke 20ste eeuw, getekend door twee wereldoorlogen, gaat 'Grote verwachtingen' over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw.
Geert Mak schetst de sfeer en stemming tijdens de eeuwwisseling, het optimisme dat toen hoogtij vierde maar gaandeweg verdween, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa en de zich aandienende vluchtelingencrisis. Eind 2020 werd hier een epiloog aan toegevoegd, over de totaal onverwachte coronacrisis.

Inmiddels is 'Grote verwachtingen' in tien talen vertaald. In 2021 verscheen de Engelstalige geactualiseerde editie, met onder andere een analyse van de Brexit, de gevolgen van het Trumptijdperk en de pandemie die nog niet voorbij was. Deze Nederlandse uitgave is eveneens verrijkt met die actualisering.


ISBN
9789045050591
Verschenen
NUR
680
Druk
17
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas Contact

Geschiedenis