Boekhandel Douwes Den Haag

Oever

Ludwig Volbeda

Oever

Oever

Oever

 

Jip heeft een opdracht van school voor de meivakantie: teken een zelfportret. Dat zou simpel moeten zijn voor iemand die zo goed kan tekenen. Toch blijft Jip maar uitstellen en uitvluchten zoeken. Haar gedachten dwalen telkens af naar de nieuwe jongen in de klas.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 18,99


Beschrijving Oever

Jip heeft een opdracht van school voor de meivakantie: teken een zelfportret. Dat zou simpel moeten zijn voor iemand die zo goed kan tekenen. Toch blijft Jip maar uitstellen en uitvluchten zoeken. Haar gedachten dwalen telkens af naar de nieuwe jongen in de klas. Hij is eindelijk iemand die Jip geen rare nerd vindt en zich niet hardop afvraagt of ze op jongens of op meisjes valt. Is Jip verliefd op hem? Ze gaat hem brieven schrijven, en omdat ze die niet verstuurt, durft Jip daarin openhartig te zijn over de vragen en twijfels die haar bezighouden. En over de jongen die de wereld voor eens en voor altijd veranderde: Oever.


In dit overrompelende romandebuut schetst tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Ludwig Volbeda het portret van een jongere die worstelt met vragen over gender, vriendschap en het leven. En die uiteindelijk de moed heeft in de spiegel te kijken en een haarscherp portret van zichzelf te tekenen.ISBN
9789045129990
Pagina's
232
Verschenen
NUR
284
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Querido

Fictie 13 - 15 jaar