Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek doorfacturering

Stefan Ruysschaert

Handboek doorfacturering

Handboek doorfacturering

Handboek doorfacturering

 

Het handboek doorfacturering geeft een overzicht van de factureringstechnieken inzake btw. Fiscalisten noemen de leer van de complexe handelingen soms de "bekende onbekende". In dit handboek worden de complexe handelingen (samengestelde handelingen) geanalyseerd en wordt een typologie aangeboden om tot een oplossing te komen voor btw-vraagstukken die bestaan uit het factureren van samengestelde prestaties.Wanneer heeft men te maken met naast elkaar staande prestaties?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 59,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Handboek doorfacturering

Het handboek doorfacturering geeft een overzicht van de factureringstechnieken inzake btw.

Fiscalisten noemen de leer van de complexe handelingen soms de "bekende onbekende". In dit handboek worden de complexe handelingen (samengestelde handelingen) geanalyseerd en wordt een typologie aangeboden om tot een oplossing te komen voor btw-vraagstukken die bestaan uit het factureren van samengestelde prestaties.Wanneer heeft men te maken met naast elkaar staande prestaties?

Wanneer volgt de bijzaak de hoofdzaak? Wanneer heeft men te maken met een sui generis handeling (complexe dienst of samengestelde handeling)? Wat is het verschil tussen complexe handelingen en met de hoofdhandeling "(nauw) samenhangende handelingen".

De samengestelde handelingen worden hierbij gesitueerd binnen de ruimere context van de doorrekening en de doorfacturering van leveringen van goederen of diensten. De werking van de fictie van de commissionairsstructuur inzake btw staat hierbij centraal.

Over de auteur
Stefan Ruysschaert is werkzaam bij de Federale Overheidsdienst Financiën als Adviseur. Hij is docent btw en auteur van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.


ISBN
9789046609309
Verschenen
NUR
826
Druk
4
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu Uitgevers N.V.

Fiscaal recht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren