Boekhandel Douwes Den Haag

Een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem volgens Veiligheidschecklist Aannemers VCA 2017/6.0

Jan Dillen

Een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem volgens Veiligheidschecklist Aannemers VCA 2017/6.0

Een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem volgens Veiligheidschecklist Aannemers VCA 2017/6.0

Een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem volgens Veiligheidschecklist Aannemers VCA 2017/6.0

 

Veel aannemers zijn gecertificeerd volgens de Veiligheidschecklist Aannemers VCA. In deze VCA-checklist zijn er VCA-opleidingen voorzien en bij deze opleidingen bestaan handboeken om te kunnen slagen in deze VCA-examens.


Leverbaar

€ 39,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem volgens Veiligheidschecklist Aannemers VCA 2017/6.0

Veel aannemers zijn gecertificeerd volgens de Veiligheidschecklist Aannemers VCA. In deze VCA-checklist zijn er VCA-opleidingen voorzien en bij deze opleidingen bestaan handboeken om te kunnen slagen in deze VCA-examens. Over de checklist zelf bestaat weinig informatie. Daarom is deze uitgave nuttig. Zij bespreekt de nieuwe VCA-checklist 2017/6.0. De oude checklist VCA 2008 komt, wegens voorbijgestreefd, niet meer aan bod. Bij nieuwe wijzigingen aan de VCA 2017/6.0, wijzigingen die voorzien zijn, zal deze uitgave worden aangepast. De auteur meent dat wijzigingen aan deze versie 2017/6.0 noodzakelijk zijn om de VCA te moderniseren. Deze modernisering dient volgens de auteur te bestaan uit:

* Een grotere systeemaanpak in de VCA-checklist,
* Een grotere alignering met andere ISO-managementsystemen zoals ISO 9001, 14001 en/of 45001,
* Het verlaten van een enge procedureaanpak (moderne managementsystemen spreken over gedocumenteerde informatie),
* Grotere mogelijkheden tot aanpassing van de eisen aan de specifieke situatie (een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem is immers afhankelijk van de context waarbinnen het opereert).

Dit alles komt uitgebreid aan bod in deze uitgave waarin alle VCA-eisen worden besproken. Op die manier weet uw organisatie aan welke eisen zij moet voldoen om zonder problemen de VCA*, VCA** of VCA-Petrochemie audit te doorstaan, resulterend in een VCA-certificaat.

Jan Dillen is ingenieur bouwkunde, preventieadviseur niveau 1 (HVK) en milieucoördinator niveau A. Hij was lange tijd werkzaam als veiligheidsprofessional bij een verzekeringsmaatschappij op het gebied van preventie van arbeidsongevallen, brandverzekeringen en bouwrisico's.

Hij werkt momenteel als lead auditor op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu, en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor veiligheid auditeert hij ISO 45001 en VCA, liefst gecombineerd met ISO 9001 en/of ISO 14001.

Daarnaast verzorgt hij opleidingen voor preventieadviseurs en milieuprofessionals aan de Universiteit Antwerpen en de PXL Hasselt en publiceerde hij al meerdere boeken over veiligheids- en managementsystemen. Jan is tevens ISO-expert bij o.a. Wolters Kluwer en schrijft op regelmatige basisartikels en analyses.


ISBN
9789046610138
Pagina's
129
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Maklu, Uitgever

Management en Economie