Boekhandel Douwes Den Haag

De wesp

De geheimen van een onmisbaar insect

Seirian Sumner

De wesp

De wesp

De geheimen van een onmisbaar insect

De wesp

 

Eerste populair-wetenschappelijke boek over de wespOnmisbaar insect voor de biodiversiteitVenijnige en nutteloze insecten zijn het, vinden veel mensen. Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, want als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen net zo belangrijk voor ecosystemen en de biodiversiteit als bijvoorbeeld bijen, vlinders en kevers.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De wesp

Eerste populair-wetenschappelijke boek over de wesp

Onmisbaar insect voor de biodiversiteit

Venijnige en nutteloze insecten zijn het, vinden veel mensen. Wespen hebben niet bepaald een goed imago. Onterecht, want als insectenverdelgers en bestuivers zijn wespen net zo belangrijk voor ecosystemen en de biodiversiteit als bijvoorbeeld bijen, vlinders en kevers.
De wesp vertoont eindeloze variaties in vorm en functie, en kent waarschijnlijk een grotere variëteit aan soorten dan welk ander dier ook. De leemwesp, plooiwesp, zaagwesp, mierwesp en mammoetwesp zijn maar een paar van de 100.000 wespensoorten die al zijn ontdekt; waarschijnlijk zijn er nog veel meer. Wespen onderscheiden zich van andere insecten door hun indrukwekkende cognitieve vaardigheden. Uit hun sociale gedrag valt op te maken hoe in het algemeen evolutionaire veranderingen hebben plaatsgevonden. En hun koloniestructuren hebben ons geleerd hoe altruïsme zich in de natuur heeft ontwikkeld.
Seirian Sumner leidt ons door de wondere wereld van deze fascinerende en mysterieuze wezens. De wesp is het eerste populair-wetenschappelijke boek over dit voor ons voortbestaan onmisbare insect.


ISBN
9789046826805
Pagina's
384
Verschenen
NUR
432
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam