Boekhandel Douwes Den Haag

Het donkerste donker

Een geschiedenis van Sobibor

Rosanne Kropman

Het donkerste donker

Het donkerste donker

Een geschiedenis van Sobibor

Het donkerste donker

 

Het Parool Beste non-fictieboek van het jaarEen aangrijpende geschiedenis van SobiborNa Auschwitz is Sobibor met ruim 34.000 Nederlandse slachtoffers het grootste Nederlandse massagraf. Vanaf 1942 werden hier in anderhalf jaar tijd meer dan 170.000 Joden direct na aankomst vergast.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Het donkerste donker

Het Parool Beste non-fictieboek van het jaar

Een aangrijpende geschiedenis van Sobibor

Na Auschwitz is Sobibor met ruim 34.000 Nederlandse slachtoffers het grootste Nederlandse massagraf. Vanaf 1942 werden hier in anderhalf jaar tijd meer dan 170.000 Joden direct na aankomst vergast. Toch kennen maar weinig mensen dit vernietigingskamp. Na een succesvolle gevangenenopstand in oktober 1943 wordt Sobibor door de nazi's gesloten, de sporen zo veel mogelijk uitgewist.
Aan de stilte op de plek van het kamp komt in 2014 een einde. Onderzoeksjournalist Rosanne Kropman is erbij als archeologen de fundamenten van de acht gaskamers uitgraven. Schep voor schep komen de contouren van het kamp aan de oppervlakte. Vanaf dat moment gaat Kropman op zoek naar de sporen van het kamp. Ze ontmoet de laatste overlevenden van de opstand en hun families, vertelt verhalen van de daders en ziet de moeizame omgang in Polen met het Holocaust-erfgoed. Het donkerste donker werpt nieuw licht op het mysterie dat Sobibor tot op de dag van vandaag is.


ISBN
9789046826881
Pagina's
208
Verschenen
NUR
689
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam