Boekhandel Douwes Den Haag

Macht

Waarom de verkeerde mensen het vaak voor het zeggen hebben en hoe het anders kan

Brian Klaas

Macht

Macht

Waarom de verkeerde mensen het vaak voor het zeggen hebben en hoe het anders kan

Macht

 

'De Freakonomics van de politicologie (...) van wereldpolitiek tot het leiden van een bedrijf.' The Washington PostAls jij een machtspositie zou hebben, zou je dan de verleiding kunnen weerstaan om niet je zakken te vullen of een tegenstander uit de weg te ruimen?


Nog te verschijnen

€ 25,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Macht

'De Freakonomics van de politicologie (...) van wereldpolitiek tot het leiden van een bedrijf.' The Washington Post

Als jij een machtspositie zou hebben, zou je dan de verleiding kunnen weerstaan om niet je zakken te vullen of een tegenstander uit de weg te ruimen? Corrumpeert macht of worden corrumpeerbare personen door macht aangetrokken? Brian Klaas sprak vele honderden mensen met macht: filantropen, dictators, coupplegers, ceo's, rebellen en sekteleiders, zoals Tony Blair, Paul Bremer en Bernie Madoff. Zo ontdekte de auteur dat uiterlijk een belangrijke rol speelt bij het verwerven van macht, dat narcisten meer geld vergaren en dat sommige mensen vanuit een psychopathische impuls door macht worden aangetrokken.
In dit boek worden onze idee├źn over macht flink op z'n kop gezet. De auteur laat ook zien hoe mensen die deugen de weg naar machtsposities kunnen vinden en hoe macht kan zuiveren in plaats van corrumperen.


ISBN
9789046828168
Pagina's
320
Verschijnt
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Mens en Maatschappij