Boekhandel Douwes Den Haag

In naam van de vrijheid

Hoe onze wereld na 9/11 steeds onvrijer is geworden

Farah Karimi

In naam van de vrijheid

In naam van de vrijheid

Hoe onze wereld na 9/11 steeds onvrijer is geworden

In naam van de vrijheid

 

De strijd tegen terrorisme en de oorlogen in Afghanistan en Irak moesten onze vrijheid en liberale manier van leven verdedigen. Maar twintig jaar na de aanslagen van 11 september 2001 en de daaropvolgende War on Terror zijn het Midden-Oosten en de wereld minder vrij geworden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 22,99

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving In naam van de vrijheid

De strijd tegen terrorisme en de oorlogen in Afghanistan en Irak moesten onze vrijheid en liberale manier van leven verdedigen. Maar twintig jaar na de aanslagen van 11 september 2001 en de daaropvolgende War on Terror zijn het Midden-Oosten en de wereld minder vrij geworden. Zelfs in Europa en de VS winnen antidemocratische krachten terrein.
In dit boek maakt Farah Karimi de balans op. Ze laat burgers aan het woord die zich soms met gevaar voor eigen leven inzetten voor mensenrechten en vrijheid. Velen van hen zitten nu vast of moesten hun land ontvluchten. Hoe heeft het zover kunnen komen? Welke lessen kunnen we trekken uit de War on Terror?
Farah Karimi sluit dit unieke en persoonlijke verslag af met een brief aan haar kleinzoon. Ze schrijft hem dat strijd voor een rechtvaardige wereld, ondanks alle tegenslag, het leven de moeite waard maakt - ook in de toekomst.


ISBN
9789046828755
Pagina's
256
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Literaire non-fictie