Boekhandel Douwes Den Haag

Orde van grootte

Waarom je moet meten om de wereld te begrijpen

Vaclav Smil

Orde van grootte

Orde van grootte

Waarom je moet meten om de wereld te begrijpen

Orde van grootte

 

'Interessante observaties. Smil is een meester in het verzamelen van cijfers en statistieken.' de Volkskrant'Orde van grootte staat vol met interessante feiten en statistieken.' NRC HandelsbladGrootte is de belangrijkste variabele van het universum.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99


Beschrijving Orde van grootte

'Interessante observaties. Smil is een meester in het verzamelen van cijfers en statistieken.' de Volkskrant

'Orde van grootte staat vol met interessante feiten en statistieken.' NRC Handelsblad

Grootte is de belangrijkste variabele van het universum. Of het nu gaat om minuscule bacteriën of enorme keizerrijken: ze zijn allemaal onderworpen aan de wetten van grootte.
Op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten verklaart Vaclav Smil de regelmatigheden - en eigenaardigheden - van de de maat van alle dingen die ons leven op aarde bepalen. Zo onthult hij de regels voor schoonheid, waarom een biosfeer diversiteit nodig heeft, hoe je de grootte van een land kunt voorspellen en waarom grotere dieren verhoudingsgewijs minder voedsel nodig hebben dan hun kleinere soortgenoten.
Is groter altijd beter? Kan iets oneindig blijven groeien, of te groot zijn om te mislukken? Vaclav Smil brengt een gigantisch onderwerp terug tot beheersbare proporties. Het is niet overdreven om te zeggen dat deze tour de force de manier waarop je naar alles om je heen kijkt, blijvend verandert.

'Vaclav Smil is mijn favoriete auteur.' Bill Gates


ISBN
9789046830802
Pagina's
384
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Mens en Maatschappij