Boekhandel Douwes Den Haag

De consultancy industrie

Hoe consultants bedrijven verzwakken, overheden uithollen en economieën schaden

Rosie Collington & Mariana Mazzucato

De consultancy industrie

De consultancy industrie

Hoe consultants bedrijven verzwakken, overheden uithollen en economieën schaden

De consultancy industrie

 

'Dit boek moet het begin van het debat zijn: hebben we al die consultants echt nodig?' Rutger BregmanEr was een tijd dat vooral bedrijven zich door consultants lieten adviseren. Sinds de jaren tachtig schakelen ook overheden en instellingen op grote schaal consultancybureaus in.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De consultancy industrie

'Dit boek moet het begin van het debat zijn: hebben we al die consultants echt nodig?' Rutger Bregman

Er was een tijd dat vooral bedrijven zich door consultants lieten adviseren. Sinds de jaren tachtig schakelen ook overheden en instellingen op grote schaal consultancybureaus in. Inmiddels zijn we te afhankelijk geworden van bedrijven als McKinsey, PwC, Deloitte en KPMG. Consultancy belemmert innovatie en vertroebelt zakelijke en politieke verantwoordelijkheden. De adviesbureaus wekken ten onrechte de indruk objectieve expertise aan te bieden. Heel veel belastinggeld vloeit naar de adviessector, maar de toegevoegde waarde is twijfelachtig.
Mazzucato en Collington leggen machtsverschuivingen en afhankelijkheden bloot. Ze pleiten voor financiële en intellectuele versterking van overheden en instellingen. Ze laten zien hoe daarmee de publieke sector en onze democratie weer versterkt kunnen worden. Zeker voor de aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis en de groeiende ongelijkheid in de wereld is een herijking hard nodig.


ISBN
9789046831373
Pagina's
352
Verschenen
NUR
781
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam