Boekhandel Douwes Den Haag

Het rijk van Napoleon in infographics

Unieke kijk op het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon Bonaparte

Vincent Haegele & Nicolas Guillerat & Frédéric Bey

Het rijk van Napoleon in infographics

Het rijk van Napoleon in infographics

Unieke kijk op het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon Bonaparte

Het rijk van Napoleon in infographics

 

In honderden infographics het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon BonaparteIn de geschiedenis van Europa speelt Napoleon een belangrijke rol. Na een staatsgreep in 1799 laat generaal Napoleon Bonaparte zich in 1804 tot keizer van Frankrijk uitroepen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het rijk van Napoleon in infographics

In honderden infographics het rijk van generaal, keizer en dictator Napoleon Bonaparte

In de geschiedenis van Europa speelt Napoleon een belangrijke rol. Na een staatsgreep in 1799 laat generaal Napoleon Bonaparte zich in 1804 tot keizer van Frankrijk uitroepen. Vervolgens weet hij een groot deel van Europa onder zijn gezag te brengen, ook Nederland en Vlaanderen. Na de mislukte veldtocht naar Rusland in 1812 wordt zijn Grande Armée compleet verslagen. Terug van zijn verbanning op Elba doet hij opnieuw een greep naar de macht. In 1815 lijdt Napoleon bij Waterloo zijn definitieve nederlaag, waarna hij op het eiland Sint-Helena gevangen wordt gezet. Daar brengt hij de rest van zijn leven in ballingschap door. Hij overlijdt in 1821 aan maagkanker.
De modernisering van het bestuur en de rechtspraak die Napoleon in de bezette gebieden doorvoerde, is een belangrijke erfenis van zijn bewind. Maar Napoleon was ook het brein achter een oorlogsmachine die niet te stoppen leek. In meer dan honderd infographics worden het leven van Napoleon en zijn vele oorlogen beschreven en verbeeld, in de context van een wereld in verandering.


ISBN
9789046832455
Pagina's
160
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuw Amsterdam

Geschiedenis