Boekhandel Douwes Den Haag

Moneyball

De kunst een ongelijk spel te winnen

Michael Lewis

Moneyball

Moneyball

De kunst een ongelijk spel te winnen

Moneyball

 

Sparta Rotterdam, de oudste profclub van Nederland, wil in hun jubileumjaar terugkeren naar het hoogste niveau: de Eredivisie. Voor deze beoogde promotie is voor een baanbrekende aanpak gekozen: cijfers en statistieken van spelers, spelsituaties en tegenstanders zullen de weg moeten leiden naar de top.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 17,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Moneyball

Sparta Rotterdam, de oudste profclub van Nederland, wil in hun jubileumjaar terugkeren naar het hoogste niveau: de Eredivisie. Voor deze beoogde promotie is voor een baanbrekende aanpak gekozen: cijfers en statistieken van spelers, spelsituaties en tegenstanders zullen de weg moeten leiden naar de top. Deze methode is voor het eerst toegepast in het Amerikaanse honkbal, en wordt beschreven in het boek Moneyball van Michael Lewis (tevens verfilmd). Spelers en staf van de club krijgen dit boek in de uitzending dan ook uitgereikt ter voorbereiding en inpiratie.

Alles wordt ook nog eens geregistreerd door de camera's van RTL 7. De kijker krijgt hierdoor via deze serie met de titel SPARTA: Achter De Poorten Van Het Kasteel toegang tot de dug-out, de kleedkamer, de catacomben én de directiekamer. Het is voor het eerst dat een voetbalclub zo ver hierin durft te gaan.

Door slim gebruik te maken van deze expertise van econometristen en wiskundigen vallen de resultaten van het team aanzienlijk te verbeteren. Het is een vooruitstrevende aanpak in een conservatieve voetbalwereld. Lukt het Sparta om hiermee te promoveren?

Uitzending RTL 7: 'SPARTA: Achter De Poorten Van Het Kasteel', vanaf maandag 18 maart tussen 22.30u. Website: www.rtl.nl/sparta125Billy Beane wil met zijn honkbalteam de Major League winnen. Het enige probleem: zijn budget is minuscuul vergeleken met andere teams. Beane komt met een origineel plan. Waar anderen strijden om spelers met een hoog slaggemiddelde of het aantal binnengeslagen punten, graaft hij dieper in de statistieken en combineert bijzondere spelers tot een winnend team.
Moneyball is een spannend en waargebeurd verhaal - en Lewis laat zien hoe je met weinig geld grote successen boekt.


ISBN
9789047005056
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Literaire non-fictie