Boekhandel Douwes Den Haag

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

13 tips tegen perfectionisme

Chantal van der Leest

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

13 tips tegen perfectionisme

Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

 

In dertien tips neemt perfectionist Chantal je mee in het vinden van de juiste balans tussen gewoon je best doen en een gestreste perfectionist zijn. Ze zocht steun in de psychologische literatuur.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 17,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn

Psycholoog en journalist Chantal van der Leest deelt in ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn’ wetenschappelijke inzichten en tips om beter met je perfectionisme om te gaan. Want heb jij ook wel eens het gevoel dat de buitenwereld onrealistisch hoge eisen aan je stelt? Of leg je de lat alsmaar hoger voor jezelf, je gezin en je collega’s? Werk je vaak over, ben je overgeorganiseerd, stel je taken uit, corrigeer je anderen, geef je niks uit handen of ga je juist spannende dingen uit de weg? Misschien ben jij een perfectionist.

Psycholoog en journalist Chantal van der Leest kampt zelf met perfectionistische trekjes en dook in de psychologie om meer te weten te komen over de meest geliefde slechte eigenschap in onze maatschappij. Maar is dat terecht? Achter het voortdurend najagen van beter en meer schuilt veel stress en frustratie. Perfectionisme blijkt zelfs een springplank naar burn-out, depressie en angststoornissen.

In ‘Waarom perfectionisten zelden gelukkig zijn’ helpt Van der Leest je de balans te vinden tussen wel je best doen, maar geen gestreste perfectionist zijn.


ISBN
9789047014256
Pagina's
176
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact

Psychologie