Boekhandel Douwes Den Haag

De kleine Graeber en Wengrow

Het begin van alles samengevat

Wouter van Bergen

De kleine Graeber en Wengrow

De kleine Graeber en Wengrow

Het begin van alles samengevat

De kleine Graeber en Wengrow

 

Een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit het postume meesterwerk Het begin van alles van radicaal politiek activist David Graeber.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 12,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De kleine Graeber en Wengrow

David Graeber was een van onze belangrijkste antikapitalistische denkers. Hij was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics, maar werd vooral bekend als een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street, een beweging die wereldwijd weerklank kreeg. Met zijn activisme en zijn boeken gaf hij een stem aan de ‘99 procent’ en is hij voor velen een lichtend voorbeeld in het verzet tegen de kapitalistische elite. Graeber overleed in 2020. Samen met archeoloog David Wengrow schreef hij de bestseller Het begin van alles, dat na Graebers dood postuum werd uitgegeven. In dit boek verzetten de auteurs zich tegen de bekende verhalen over het ontstaan van menselijke beschavingen. Ze tonen aan dat ongelijkheid en discriminatie geen natuurwetten zijn, maar door mensen ontwikkeld en in stand gehouden. En als dat zo is, dan kunnen we zelf het heft in handen nemen om vorm te geven aan een gelijkwaardigere wereld. De kleine Graeber en Wengrow vat de belangrijkste inzichten uit dit boek samen.

Wouter van Bergen werkt als journalist voor de financiële redactie van De Telegraaf en verzorgde eerder De kleine Taleb en samen met Martin Visser De kleine Piketty en De kleine Piketty 2. Daarnaast schreef hij De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.


ISBN
9789047017837
Pagina's
96
Verschenen
NUR
696
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Business Contact