Boekhandel Douwes Den Haag

De grote Gauguin Atlas

Nienke Denekamp

De grote Gauguin Atlas

De grote Gauguin Atlas

De grote Gauguin Atlas

 

In De grote Gauguin Atlas volgen we Gauguin niet alleen naar al die plekken op de wereldbol waar hij zijn meesterwerken maakte. We gaan ook mee naar de tijd waarin hij leefde. Een tijd waarin het twee maanden duurde om per boot van Marseille naar Tahiti te komen, waarin de Eiffeltoren nog maar net af was en nog veel meer.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 25,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De grote Gauguin Atlas

Als er iemand een wereldburger was, dan was het de kunstenaar Paul Gauguin. Hij reisde over alle wereldzeeën naar Frankrijk, Denemarken, Panama, Martinique, Nieuw-Zeeland, Tahiti en Hiva Oa, het Frans-Polynesische eiland in de Stille Zuidzee. Pas na zijn dood werd hij wereldberoemd met zijn krachtige en kleurrijke schilderijen.

In De Grote Gauguin Atlas volgen we deze fascinerende kunstenaar niet alleen naar al die plekken op de wereldbol waar hij zijn meesterwerken maakte, we reizen ook mee naar de tijd waarin hij leefde. Een tijd waarin de boot van Marseille naar Tahiti er twee maanden over deed en de EiFeltoren nog maar net afgebouwd was. Een kleine cultuurgeschiedenis – rijk aan historische foto’s, brieven, kaarten, afbeeldingen en schilderijen.

Na De Grote Van Gogh Atlas is dit het vervolg in een serie over de bewogen levensverhalen van bijzondere kunstenaars.


ISBN
9789047625889
Pagina's
184
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Rubinstein Publishing BV

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren