Boekhandel Douwes Den Haag

Het eiland van Pelops

Een literaire reis door de Peloponnesos

Hugo Koning & Hams Verheij

Het eiland van Pelops

Het eiland van Pelops

Een literaire reis door de Peloponnesos

Het eiland van Pelops

 

Het eiland van Pelops neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen - met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden - bieden een authentieke blik op de bekende en minder bekende plaatsen van dit kleurrijke schiereiland.


Direct te downloaden

€ 12,99


Beschrijving Het eiland van Pelops

Het eiland van Pelops neemt je mee op een literaire (tijd)reis naar het grootste schiereiland van Griekenland: de Peloponnesos. Tekstfragmenten van auteurs en reizigers uit alle eeuwen - met name uit de Klassieke Oudheid maar ook uit latere tijden - bieden een authentieke blik op de bekende en minder bekende plaatsen van dit kleurrijke schiereiland. Hugo Koning en Hans Verheij hebben hiervoor de mooiste literaire en historische fragmenten geselecteerd en schrijven ze in Het eiland van Pelops op een aanstekelijke manier aan elkaar, voorzien van de benodigde contextuele informatie en illustraties.

Het boek biedt een verrassende ontdekkingstocht door de vele historische lagen in het palimpsest van het Griekse landschap. De route is uitgestippeld langs uiteenlopende literaire en historische teksten over de Peloponnesos, waarvan sommige speciaal voor dit boek voor het eerst vertaald zijn. Wie de sfeer optimaal wil beleven, leest het boek onder een olijfboom op locatie. Maar je kunt ook op reis vanuit de luie stoel.

Nooit drong de rijke geschiedenis van de Peloponnesos beter tot me door dan na het lezen van dit boek.
-Fik Meijer


ISBN
9789048537006
Pagina's
289
Verschenen
NUR
500
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam University Press

Reizen algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren