Boekhandel Douwes Den Haag

Het pad van de boswachter

Wandelgesprekken over een droombaan

Wim Huijser

Het pad van de boswachter

Het pad van de boswachter

Wandelgesprekken over een droombaan

Het pad van de boswachter

 

Het pad van de boswachter: boeiende wandelgesprekken met tientallen boswachters over een hun (droom) baan en favoriete natuurgebied en 24 wandelroutes verspreid over Nederland.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 24,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het pad van de boswachter

Inspirerende gesprekken met boswachters en 24 wandelroutes verspreid over Nederland. Voor veel mensen is het een onvervulde kinderdroom: boswachter worden. Lekker vogels kijken, alle bomen uit je hoofd leren. Maar hoe romantisch is dat beroep anno 2021 nog? Over die vraag heeft Wim Huijser het boek 'Het pad van de boswachter' geschreven. Hij ging met een dertigtal boswachters mee op pad.

Over boswachters bestaat de misvatting dat ze de hele dag rondstruinen in de natuur. Veel Nederlanders zouden daarom graag hun ‘gewone’ kantoorbaan inruilen voor het ultieme buitenberoep. Natuurlijk ligt de werkelijkheid genuanceerder. Boswachters hebben ook gewoon een baan met vergaderingen en papierwerk. En vanzelfsprekend heb je er een passende opleiding en ervaring voor nodig.

Ook Wim Huijser droomde er in zijn jeugd van om boswachter te worden. Het leven bracht hem echter op een ander spoor. De afgelopen jaren ging hij in heel Nederland op pad met tientallen boswachters. Onderweg sprak hij met hen over het natuurgebied waarin ze werkzaam zijn, hun favoriete flora en fauna en de realiteit van een droombaan.


ISBN
9789050118477
Pagina's
224
Verschenen
NUR
502
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij

Wandelgidsen