Boekhandel Douwes Den Haag

Adolphe Burdet

Vogelaar en lichtbeeldpionier

Peter Bulsing

Adolphe Burdet

Adolphe Burdet

Vogelaar en lichtbeeldpionier

Adolphe Burdet

 

Een innemende biografie over Nederlands eerste natuurfotograaf. Adolphe Burdet was een reislustige Zwitser met liefde voor de natuur, ornithologie en een pionier op het gebied van natuurfotografie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 12,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Adolphe Burdet

Een innemende biografie over Nederlands eerste natuurfotograaf. Adolphe Burdet was een reislustige Zwitser met liefde voor de natuur, ornithologie en een pionier op het gebied van natuurfotografie.

Toen hij als twintiger Nederland aandeed besloot hij enige tijd te blijven. Adolphe solliciteerde met succes naar de functie van leraar Frans bij de puissant rijke familie Van der Vliet-Borski. Hij trouwde met zijn pupil Olga en werd daardoor vermogend. Hij stortte zich volledig op de natuurstudie, vooral de ornithologie.

Een ontmoeting met Jac.P. Thijsse mondde uit in een hechte vriendschap. Thijsse zette hem aan om zijn passie voor natuur en fotografie te combineren. Hij werd een pionier op het gebied van de natuurfotografie. Naast die activiteiten heeft hij langdurig in de besturen gezeten van Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten.

Ook heeft hij financieel bijgedragen aan de verwerving van belangrijke natuurterreinen, zoals het Naardermeer. Zijn werk is onder andere opgenomen in de collecties van het Instituut voor Beeld en Geluid, het Fotomuseum Rotterdam en het Rijksmuseum te Amsterdam.

Peter Bulsing is (natuur)fotograaf en schrijver van boeken en artikelen over de natuur rond de woning. De laatste twintig jaar van zijn werkzame leven is hij werkzaam geweest in de natuur- en milieueducatie.


ISBN
9789050118491
Pagina's
96
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij