Boekhandel Douwes Den Haag

Permafrost nu en in de ijstijd

Ko van Huissteden & Jef Vandenberghe

Permafrost nu en in de ijstijd

Permafrost nu en in de ijstijd

Permafrost nu en in de ijstijd

 

Wat is permafrost en waarom is het belangrijk in de context van klimaatverandering? Voor liefhebbers en vakmensen met interesse in natuur & klimaat, ecosystemen, bodem en geologie van Nederland.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,95


Beschrijving Permafrost nu en in de ijstijd

De gevolgen van de opwarming van het klimaat worden op grote schaal zichtbaar in het Arctische gebied. Het is op dit moment zeer actueel, mede door de zeer recente extreme warmte in Siberië. Door snelle klimaatveranderingen in permafrostgebieden is er veel publieke belangstelling voor dit onderwerp. Snelle klimaatopwarming kan bijvoorbeeld leiden tot bodeminstabiliteit en methaanuitstoot.

Permafrost nu en in de ijstijd besteedt ook aandacht aan permafrost zoals dat in de Nederlandse bodem te zien is. Met een beetje geluk kun je in een vers gegraven sloot sporen van permafrost uit de laatste ijstijd zien. In het Nederlandse landschap en enkele geologische monumenten zijn ook sporen van permafrost te ontdekken. Permafrost nu en in de ijstijd maakt duidelijk hoe dat eruitziet.

Voor iedereen met interesse in Arctische ecosystemen, klimaatverandering nu en in het verleden.

Ko van Huissteden is universitair hoofddocent Aardwetenschappen (emeritus), en zijn hele carrière als wetenschappelijk onderzoeker betrokken geweest bij onderzoek naar permafrost en de koolstofcyclus. Auteur van Thawing Permafrost, Permafrost Carbon in a Warming Arctic.

Jef Vandenberghe is professor emeritus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn wetenschappelijke expertise is gericht op het interpreteren van klimaatveranderingen in het verleden en vooral hun invloed op rivier- en windsystemen in diverse klimaatzones.


ISBN
9789050118637
Pagina's
320
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij

Natuur