Boekhandel Douwes Den Haag

Plantaardig

Vegetatieve filosofie

Norbert Peeters & Th.C.W. Oudemans

Plantaardig

Plantaardig

Vegetatieve filosofie

Plantaardig

 

Planten blijken intelligenter te zijn dan u denkt! Ze manipuleren, bedriegen, belonen, streven en werken samen. In dit boek zet filosoof Th.C.W. Oudemans uitgangspunten over planten en bomen op zijn kop, aan de hand van ideeën van filosofen, recente wetenschappelijke bevindingen en eigen waarneming.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Plantaardig

Planten blijken intelligenter te zijn dan u denkt! Ze manipuleren, bedriegen, belonen, streven en werken samen. In dit boek zet filosoof Th.C.W. Oudemans uitgangspunten over planten en bomen op zijn kop, aan de hand van ideeën van filosofen, recente wetenschappelijke bevindingen en eigen waarneming. Verbazingwekkende inzichten voor iedereen met interesse in botanie, filosofie, wetenschap en evolutie.

U ziet uzelf graag als iemand die zelf nadenkt, informatie verzamelt en beslissingen neemt. U erkent wel dat u bepaald wordt door driften en genen, maar dan toch in mindere mate dan dieren. Laat staan planten en bomen. Zij kunnen niet bewegen, niet denken, nemen geen beslissingen en werken niet samen, zoals hogere organismen. Dacht u.

Th.C.W. Oudemans is gepensioneerd bijzonder hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden. De afgelopen tien jaar heeft hij het arboretum Tenaxx opgezet in het Groningse Wedde. Oudemans is lid van de International Dendrological Society. Bezoek ook de website: filosofie.info

Norbert Peeters is afgestudeerd in de archeologie en de wijsbegeerte, en maakte studie van Darwin en de botanie.

Onderwerpen: botanie, filosofie, evolutie, Darwin, Linnaeus, Douglas, Rousseau, Leibniz, bomen, planten, tuin, landbouw, natuur


ISBN
9789050119030
Pagina's
204
Verschijnt
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij

Natuur