Boekhandel Douwes Den Haag

Natuurmysteries ontrafeld

150 verbazingwekkende wetenswaardigheden over de natuur

Claire Felloni & Vincent Albouy

Natuurmysteries ontrafeld

Natuurmysteries ontrafeld

150 verbazingwekkende wetenswaardigheden over de natuur

Natuurmysteries ontrafeld

 

Hoe kraakt een lijster slakkenhuizen? Waarom vind je groene cirkels op dorre open plekken in bossen? Hoe kan een bosuil zo stil vliegen? Waarom wrijft een mannetjeshert zijn gewei tegen boomstammen?


Nog te verschijnen

€ 29,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Natuurmysteries ontrafeld

Hoe kraakt een lijster slakkenhuizen? Waarom vind je groene cirkels op dorre open plekken in bossen? Hoe kan een bosuil zo stil vliegen? Waarom wrijft een mannetjeshert zijn gewei tegen boomstammen? Welke vis maakt een nest? Groeit een afgevallen hagedissenstaart terug?

Natuurmysteries ontrafeld beschrijft 150 natuurtaferelen, uit zowel de planten- als dierenwereld, en is opgedeeld in de seizoenen. Bij elk onderwerp hoort een mooie tekening. Het boek besteedt ook aandacht aan hoe je beter kunt kijken en verwonderen, bijvoorbeeld met een camera, vergrootglas of insectendoosje. Leer wat er schuilt achter sommige natuurmysteries.

Een prachtig boek voor jong en oud die nieuwsgierig is naar de bijzonderheden van de natuur. Om alleen te lezen, tijdens een natuuractiviteit, of samen met je kind.

Vincent Albouy is een Franse amateurentomoloog. Hij houdt zich al 25 jaar bezig met de bescherming van insecten, is een gepassioneerd natuuronderzoeker en heeft al talloze boeken gepubliceerd over insecten, vogels en natuurlijk tuinieren.


ISBN
9789050119429
Pagina's
224
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
KNNV Uitgeverij

Natuur