Boekhandel Douwes Den Haag

Handboek voor de wethouder

Over een veelzijdig en dynamisch ambt

Handboek voor de wethouder

Handboek voor de wethouder

Over een veelzijdig en dynamisch ambt

Handboek voor de wethouder

 

In dit boek komen, onder redactie van Jeroen van Gool, diverse auteurs aan het woord die op enigerlei wijze zicht hebben op de veelzijdigheid van het wethouderambt.


Direct te downloaden

€ 43,50


Beschrijving Handboek voor de wethouder

Nederland is een echt wethoudersland. Dat wil zeggen dat veel zaken waarbij inwoners of ondernemers de overheid ontmoeten onder verantwoordelijkheid van wethouders vallen. In onze democratie is het zo geregeld dat iedereen, zonder enige vooropleiding, wethouder kan worden. Dit zogenaamde lekenbestuur wil niet zeggen dat er geen verwachtingen van bestuurders zijn; die zijn juist torenhoog.

In dit boek komen onder redactie van Jeroen van Gool (directeur van de Wethoudersvereniging) diverse auteurs aan het woord die op enige wijze zicht hebben op de veelzijdigheid van het wethoudersambt. Zo probeert de Wethoudersvereniging bestuurders op weg te helpen, steun te bieden, of juist van reflectie te voorzien in het ambt dat ook wel bekendstaat als ‘de mooiste hondenbaan die er is’.

Handboek voor de wethouder vormt een naslagwerk voor aanstaande, nieuwe, ervaren en aftredende wethouders. Vanuit een afwisselend perspectief, soms beschouwend, soms vanuit de praktijk, wordt inzicht geboden in de dynamiek van het wethoudersambt. Hetgeen ook nuttig is voor mensen die in de omgeving van wethouders werken.


ISBN
9789051896497
Pagina's
346
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom bestuurskunde