Boekhandel Douwes Den Haag

Duurzaam leren voor goed politiewerk

Onderzoeken naar samenwerkend leren in de politiepraktijk

Thamar Hoogink & Helen van den Berg & Doke Kuijer-Slobbe & Natascha Blijleven-Tebbe

Duurzaam leren voor goed politiewerk

Duurzaam leren voor goed politiewerk

Onderzoeken naar samenwerkend leren in de politiepraktijk

Duurzaam leren voor goed politiewerk

 

Dit boek identificeert zes kernelementen die wezenlijk zijn voor de realisering van de ambitie van de politie om een lerende organisatie te zijn.


Direct te downloaden

€ 37,00


Beschrijving Duurzaam leren voor goed politiewerk

Er wordt veel geleerd binnen de politie, maar het blijkt lastig om een lerende organisatie te zijn die verder gaat dan gefragmenteerd, individueel leren. Duurzaam leren voor goed politiewerk identificeert zes kernelementen die wezenlijk zijn voor de realisering van de ambitie van de politie om een lerende organisatie te zijn. Wanneer geen of onvoldoende invulling gegeven wordt aan deze elementen, zal er geen sprake zal zijn van duurzame, collectieve leerprocessen.

Duurzaam leren voor goed politiewerk biedt ook een verdiepend inzicht in de bijdrage die verschillende vormen van samenwerkend leren leveren aan leerprocessen in de praktijk van de politie als frontlijnorganisatie. De opbrengsten van snelle kennismobilisaties, peer reviews en sessies blauw vakmanschap zijn onderzocht, vergeleken en geanalyseerd aan de hand van de zes kernelementen van lerende organisaties. Bredere en voortgaande toepassing van deze methodieken draagt bij aan de ambitie van de politie om een organisatie te zijn waarin duurzaam, synergetisch leren vanzelfsprekend is. Dit boek is van belang voor iedereen bij de politie die zich bezighoudt met leer- en veranderingsprocessen.


ISBN
9789051899467
Pagina's
134
Verschenen
NUR
741
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom criminologie