Boekhandel Douwes Den Haag

Sub rosa

Jo Claes

Sub rosa

Sub rosa

Sub rosa

 

In deze prequel van de Thomas Berg-reeks, komt de jonge student Berg een mogelijke vervalsing van een oude codex op het spoor. Misdaadverhaal en historische roman in één.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Sub rosa

Deze prequel van de Thomas Berg-reeks speelt zich af in 1990. Thomas Berg is twintig, studeert in Leuven theologie en heeft net zijn moeder aan kanker verloren. Omdat hij met zijn studies wil stoppen, nodigt een van zijn professoren, Willem Sanderius, hem uit om over de zaak te komen praten. Die avond ziet Berg in Sanderius flat een oude codex op perkament liggen: een onbekende apocriefe tekst, geschreven door Judas Iskariot.

Als Sanderius zijn ontdekking bekendmaakt, vermoeden andere professoren dat het om een vervalsing gaat. Berg, die Sanderius dankbaar is, besluit om hem te helpen en wordt ongewild meegesleurd in het conflict tussen voor-en tegenstanders. Intussen leert hij Elke kennen, de dochter van Sanderius.

In een ultieme poging om zich te rechtvaardigen vertaalt Sanderius de codex en publiceert de tekst in romanvorm: Memoires van een verrader. Dankzij dit boek en met Elkes hulp komt Berg achter de waarheid. Zijn ontdekking heeft verregaande gevolgen, niet alleen voor de universiteit, ook voor zijn eigen toekomst


ISBN
9789052409344
Pagina's
336
Verschenen
NUR
330
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Houtekiet

Spanning