Boekhandel Douwes Den Haag

Johan van Barneveld 1547 - 1619

Vormgever van de Republiek

J. Niessen

Johan van Barneveld 1547 - 1619

Johan van Barneveld 1547 - 1619

Vormgever van de Republiek

Johan van Barneveld 1547 - 1619

 

Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen die Nederland heeft gekend, werd op 14 september 1547 in Amersfoort geboren. De werklustige en intelligente Oldenbarnevelt trad na de moord op Willem van Oranje uit diens schaduw en werd de machtigste man van de opstandige Nederlandse gewesten.


Leverbaar

€ 19,95

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


Beschrijving Johan van Barneveld 1547 - 1619

Johan van Oldenbarnevelt, één van de grootste staatsmannen die Nederland heeft gekend, werd op 14 september 1547 in Amersfoort geboren. De werklustige en intelligente Oldenbarnevelt trad na de moord op Willem van Oranje uit diens schaduw en werd de machtigste man van de opstandige Nederlandse gewesten. Hij werd tijdens zijn leven en nog lang erna zowel bewonderd als verguisd. 

De markante van Oldenbarnevelt leefde in een turbulente tijd. Het meer dan duizend jaar oude katholicisme, dat de wereld verklaarde en leefregels voorschreef, kreeg serieuze concurrentie: het humanisme en protestantisme kregen vaste voet aan de grond. Ons ministaatje ontworstelde zich aan de almachtig lijkende Habsburgers en ontwikkelde zich tot een zeevarende republiek die handelsondernemingen stichtte met tentakels die reikten tot in de verre uithoeken van de wereld. Johan van Oldenbarnevelt was niet alleen getuige van deze veranderingen, maar gaf er ook vorm aan. 

In zes bondige hoofdstukken vertelt auteur Jan Niessen op een toegankelijke manier hoe van Oldenbarnevelt zijn weg vond in een verwarrende tijd en zijn kansen greep. Daarmee is dit boek ook het beeldende verhaal geworden van het ontstaan van de onafhankelijke Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, waarvan Johan van Oldenbarnevelt vormgever en eerste regisseur was.


ISBN
9789053455463
Pagina's
132
Verschenen
NUR
680
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Matrijs

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren