Boekhandel Douwes Den Haag

Terug naar de Stichtstraat

Paul Gellings

Terug naar de Stichtstraat

Terug naar de Stichtstraat

Terug naar de Stichtstraat

 

Als de verteller nog eenmaal terugkeert naar de straat van zijn jeugd: de Stichtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, blijkt de buurman van vroeger er nog steeds te wonen. Maar de manier waarop hij over de gedeelde geschiedenis vertelt, bevat allerlei onwaarheden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Terug naar de Stichtstraat

Als de verteller nog eenmaal terugkeert naar de straat van zijn jeugd: de Stichtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, blijkt de buurman van vroeger er nog steeds te wonen. Maar de manier waarop hij over de gedeelde geschiedenis vertelt, bevat allerlei onwaarheden. Zelf lijkt hij die leugens echt te geloven. Waar komt die neiging tot liegen vandaan?

Het antwoord zou weleens kunnen liggen in het oorlogsverleden van de oude buurman, een drama en trauma te pijnlijk om niet verdrongen dan wel vervormd te worden. Om dat geheim te ontsluieren zet de verteller zijn eigen herinneringen, zijn fantasie en tekentalent ten volle in. Daarbij roept hij een haarscherp beeld op van een straat in Amsterdam-Zuid tijdens de naoorlogse wederopbouwjaren, van aardige en minder aardige buren en hun al dan niet verknipte kinderen. En van de herinneringen die menig buurtbewoner met zich meedraagt.

Van Paul Gellings (1953) verschenen bij Passage zes romans, twee verhalenbundels en een dichtbundel. Daarnaast vertaalde hij twee romans van Patrick Modiano in het Nederlands en stelde voor de Parijse uitgeverij Gallimard twee bloemlezingen van door hem in het Frans vertaalde gedichten van Rutger Kopland samen.


ISBN
9789054524243
Pagina's
182
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Passage

Romans