Boekhandel Douwes Den Haag

Mens en medemens

Het ongelofelijke verhaal van Ulfert Jan Molenhuis

Sander Blom

Mens en medemens

Mens en medemens

Het ongelofelijke verhaal van Ulfert Jan Molenhuis

Mens en medemens

 

Hij was bewaker op Paleis Soestdijk waar hij te maken kreeg met de grillen van prins Bernhard, legde afluisterapparatuur aan onder de gekaapte trein bij Wijster en was betrokken bij onderzoeken naar de vermissing van Digna van der Roest en in de Deventer Moordzaak.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,90

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Mens en medemens

Hij was bewaker op Paleis Soestdijk waar hij te maken kreeg met de grillen van prins Bernhard, legde afluisterapparatuur aan onder de gekaapte trein bij Wijster en was betrokken bij onderzoeken naar de vermissing van Digna van der Roest en in de Deventer Moordzaak. Maar bekend werd hij vooral vanwege zijn zorg voor de medemens. Hij liet asielzoekers actief deelnemen aan zijn voetbalclub en hij zorgde ervoor dat arme mensen enige verlichting konden vinden bij de voedselbank.

Mens en medemens presenteert het uitzonderlijke levensverhaal van Ulfert Jan Molenhuis (Baflo 1948). Hij begon zijn carrière bij de Koninklijke Marechaussee, draaide mee in diverse politieonderzoeken, bracht op het hoogtepunt van de Koude Oorlog enkele maanden door in Moskou als spion en stond als ME’er tegenover een woedende volksmenigte tijdens de kroningsrellen van 1980.

Hij beleefde een carrière met heftige, ontroerende en grappige momenten. En dat terwijl ook niet alles in zijn eigen leven over rozen ging. Zo verloor Ulfert een zoon bij een verkeersongeluk.
 
In Mens en medemens volgen we het fascinerende verhaal van Ulferts leven. Van Baflo tot Moskou. En van Koninklijk Huis tot voedselbank.

De opbrengst van dit boek gaat naar arme kinderen die hierdoor hun talenten kunnen benutten voor een onafhankelijk bestaan.


ISBN
9789054524250
Pagina's
280
Verschenen
NUR
695
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Passage