Boekhandel Douwes Den Haag

Belgie Gidsland

een haalbare Utopie

Eva Brems

Belgie Gidsland

Belgie Gidsland

een haalbare Utopie

Belgie Gidsland

 

In deze lezing bouwt Eva Brems vanuit haar academische expertise en haar ervaring als mensenrechtenactivist een politiek project op. De staatshervorming is niet het alfa en omega van de Belgische politiek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 12,50


Beschrijving Belgie Gidsland

In deze lezing bouwt Eva Brems vanuit haar academische expertise en haar ervaring als mensenrechtenactivist een politiek project op.
De staatshervorming is niet het alfa en omega van de Belgische politiek. Hoe de staat ook georganiseerd is, belangrijker is de visie die deze uitdraagt. Eva Brems durft dromen van een België dat zijn complexen achter zich laat en een
voortrekkersrol durft opnemen in een aantal fundamentele debatten.
Eén van de thema’s die aan bod komen is de internationale rol van België. Ooit was België voortrekker van de Europese eenmaking. Recenter werd België koploper in de strijd tegen ontoelaatbare wapens (antipersoonsmijnen, clustermunities,
wapens met verarmd uranium). Kan België zich profileren als promotor van het internationaal recht en de mensenrechten in de internationale relaties?
Ook de mensenrechten in België krijgen een plaats. Eva Brems stelt vast dat er nog gaten zitten in de bescherming van de fundamentele rechten in ons land, en doet concrete voorstellen om deze te dichten.
Ten slotte neemt ze het diversiteitsbeleid onder de loep, in het bijzonder de emancipatie van vrouwen en van culturele en religieuze minderheden.


ISBN
9789054878643
Pagina's
44
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
BORGERHOFF & LAMBERIGTS

Mens en Maatschappij