Boekhandel Douwes Den Haag

Zó X!

hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden

Marjolein Risseeuw

Zó X!

Zó X!

hoe de nieuwe leiders talenten in organisaties verbinden

Zó X!

 

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie wordt in een andere tijd, in een andere wereld en uit ander materiaal geboren. Zij hebben geheel eigen wensen en opvattingen over het werk en hoe er gewerkt dient te worden..


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Zó X!

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties werkzaam in organisaties. Iedere generatie wordt in een andere tijd, in een andere wereld en uit ander materiaal geboren. Zij hebben geheel eigen wensen en opvattingen over het werk en hoe er gewerkt dient te worden.. De babyboomers overwegen een 'tweede' carrière of een andere tijdbesteding. Generatie X heeft behoefte aan zingeving in het werk, wil een goede balans tussen werk en privé en vindt het belangrijk dat leiders empathie aan de dag leggen. Generatie Y stelt hoge eisen aan haar zelfstandigheid en wil eigen verantwoordelijkheid. En de Einstein-generatie wil werk en werktijd helemaal zelf kunnen inrichten om alleen beoordeeld te worden op het resultaat.

Dit alles vraagt om nieuw leiderschap: we hebben verbinders nodig die vier generaties van talenten kunnen steunen en inspireren tot betere bedrijfsresultaten in turbulente tijden. Deze nieuwe leiders moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden ook om de diversiteit aan talenten te verzilveren.

Zó X! biedt een handreiking aan de huidige top en aan de aanstormende generatie leiders. Het geeft inzicht in de aanvullende leiderschapskwaliteiten, naast macht en 'control', die we de komende jaren keihard nodig zullen hebben. Bovendien wordt aangegeven hoe je medewerkers kunt behouden in een zich vernieuwende bedrijfscultuur met meer zingeving, zelfstandigheid, vrijheid én concreet resultaat.

Marjolein Risseeuw geeft aan de hand van concrete voorbeelden van huidige leiders, opdrachtgevers en collega's, en vooral op basis van haar eigen ervaringen, inzicht in de successen en valkuilen op weg naar verbindend leiderschap.


ISBN
9789055948475
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scriptum

Management en Economie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren