Boekhandel Douwes Den Haag

Paleontologie

Een geïllustreerde geschiedenis

David Bainbridge

Paleontologie

Paleontologie

Een geïllustreerde geschiedenis

Paleontologie

 

Dit schitterend geïllustreerde boek bespreekt de belangrijkste vondsten uit de paleontologie. Ook de onderzoekers zelf komen in beeld. David Bainbridge begint zijn verhaal in de oudheid, toen fossielvondsten nog leidden tot de wildste speculaties over mythische dieren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,90


Beschrijving Paleontologie

Dit schitterend geïllustreerde boek bespreekt de belangrijkste vondsten uit de paleontologie. Ook de onderzoekers zelf komen in beeld. David Bainbridge begint zijn verhaal in de oudheid, toen fossielvondsten nog leidden tot de wildste speculaties over mythische dieren. Pas in de achttiende eeuw werd paleontologie een serieuze wetenschap. Inmiddels werken paleontologen met de modernste (DNA-)technieken.

De belangrijkste paleontologen staan samen met hun mooiste vondsten in dit boek. Als dit prachtboek iets laat zien, dan is het wel dat de paleontologie zich altijd beweegt op het raakvlak van wetenschap en kunst. Geniet dus van dit panoramische boek vol verbluffende illustraties, van vroege schetsen en gravures tot oogverblindende paleoart en hightech computerreconstructies.

DAVID BAINBRIDGE werkt aan Universiteit van Cambridge en is een fellow van St Catharine’s College. Bij Princeton University Press publiceerde hij meerdere boeken, waaronder How Zoologists Organize Things.


ISBN
9789056155957
Pagina's
256
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek