Boekhandel Douwes Den Haag

Ferdban

Oudfriese oorkonden in middeleeuws Friesland

Oebele Vries

Ferdban

Ferdban

Oudfriese oorkonden in middeleeuws Friesland

Ferdban

 

Dit boek kan gelden als vervolg op Asega, is het dingtijd?, dat in 2007 verscheen. Toch is het heel anders. Centraal staan nu niet Friestalige wetsteksten, maar oorkonden. Deze oorkonden zijn eigenlijk veel spannender.


Nog te verschijnen

€ 49,90

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Ferdban

Dit boek kan gelden als vervolg op Asega, is het dingtijd?, dat in 2007 verscheen. Toch is het heel anders. Centraal staan nu niet Friestalige wetsteksten, maar oorkonden. Deze oorkonden zijn eigenlijk veel spannender. Zij staan midden in het leven. Zij weerspiegelen lief en leed van concrete mensen uit alle delen van Friesland, maar gaan ook over vete en vrijheidsstrijd, over de veelzijdige activiteiten van kloosters en de groeiende invloed van steden. Zij laten ook de transformatie van Friesland zien in de jaren kort na 1500. Een veelzijdiger inkijk in de Friese maatschappij in het herfsttij van de middeleeuwen en het prille begin van de nieuwe tijd is nauwelijks voorstelbaar.

Oebele Vries is historicus en kenner van het Oudfries. Hij was universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en is nu gastonderzoeker bij de Fryske Akademy.

Uitgave in samenwerking met Tresoar.


ISBN
9789056156428
Verschenen
NUR
684
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordboek

Middeleeuwen (500-1500)
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren