Boekhandel Douwes Den Haag

Viraal Nederland

Taal en cultuur van de eerste coronagolf

Simone Wolff & Marc van Oostendorp

Viraal Nederland

Viraal Nederland

Taal en cultuur van de eerste coronagolf

Viraal Nederland

 

De coronapandemie overspoelde in het voorjaar van 2020 ook Nederland. Onderzoekers van het Meertens Instituut trokken er meteen op uit, al was het soms via het beeldscherm: wat voor verhalen vertelden mensen elkaar?Direct te downloaden

€ 13,99


Beschrijving Viraal Nederland

De coronapandemie overspoelde in het voorjaar van 2020 ook Nederland. Onderzoekers van het Meertens Instituut trokken er meteen op uit, al was het soms via het beeldscherm: wat voor verhalen vertelden mensen elkaar? Ontstonden er nieuwe rituelen? En waarom verschenen er ineens spandoeken in dialect in het straatbeeld?

In viraal Nederland lezen we een analyse van de manier waarop taal en cultuur meebewogen met 'het nieuwe normaal'. De crisis laat zien dat bestaande aspecten van taal en cultuur veeleer worden uitvergroot dan echt veranderd. Daarmee zien we scherper hoe de wereld in Nederland, ook onder normalere omstandigheden, in elkaar zit.

Het Meertens Instituut bestudeert en documenteert taal en cultuur in Nederland en Nederlandse taal en cultuur in de wereld. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven.


ISBN
9789056157258
Pagina's
100
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Sterck & De Vreese