Boekhandel Douwes Den Haag

De filosoof van de liefde

Ludwig Binswanger in gesprek met de hedendaagse filosofie

Joeri Schrijvers

De filosoof van de liefde

De filosoof van de liefde

Ludwig Binswanger in gesprek met de hedendaagse filosofie

De filosoof van de liefde

 

De Zwitserse filosoof en psychiater Ludwig Binswanger (1881-1966) beschrijft liefde en vriendschap op een manier die zijn gelijke niet kent in het huidige filosofische landschap. Zo beschrijft hij de liefdesgroet als beginpunt van een nieuwe wijze van in de wereld zijn.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 23,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De filosoof van de liefde

De Zwitserse filosoof en psychiater Ludwig Binswanger (1881-1966) beschrijft liefde en vriendschap op een manier die zijn gelijke niet kent in het huidige filosofische landschap. Zo beschrijft hij de liefdesgroet als beginpunt van een nieuwe wijze van in de wereld zijn.

Binswanger ontwikkelt zijn ideeën in dialoog met de Duitse denker Martin Heidegger, maar heeft ook grote kritiek op diens fundamentele individualisme. Aan de hand van de twee Duitse denkers verheldert Joeri Schrijvers wat liefde is. Binswanger blijkt een voorloper van veel trends in de hedendaagse continentale filosofie. Hij loopt vooruit op het werk van mensen als Jean-Luc Nancy, Jacques Derrida en Emmanuel Levinas.


ISBN
9789056157753
Pagina's
182
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek

Filosofie