Boekhandel Douwes Den Haag

De wereld in het klein

De verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap

Gloria Waltman Flore & Caroline Waltman

De wereld in het klein

De wereld in het klein

De verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap

De wereld in het klein

 

De wereld in het klein is een hartverwarmende, aanstekelijke verzameling verhalen, tekeningen, foto’s, anekdotes en recepten. Vol liefde doen moeder en dochter verslag van de grote en kleine dingen die hun plek in de polder haar immense schoonheid geven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,90


Beschrijving De wereld in het klein

De wereld in het klein is een hartverwarmende, aanstekelijke verzameling verhalen, tekeningen, foto’s, anekdotes en recepten. Vol liefde doen moeder en dochter verslag van de grote en kleine dingen die hun plek in de polder haar immense schoonheid geven. Het is een eiland met een piepklein huis, ver van de bewoonde wereld. Een stip in een strak patroon van sloten. Met hun frisse energie worden op innemende en oorspronkelijke wijze de vragen beantwoord die deze plek oproept. Wat is het ontstaan van deze veenbodem? Waarom smaakt een oude gans taaier
dan een jonge? Waar komt de naam geriefbos eigenlijk vandaan?

De vragen van Caroline en Gloria beginnen klein en speels, maar naarmate de wereld groter wordt, groeien de auteurs in hun landschap en worden de vragen complexer. Wat is de toekomst van de dieren, bloemen en planten die hier leven? Wat zijn de dilemma’s waarmee de mensen in de polder worden geconfronteerd? Met een sterk gevoel voor hun rijke omgeving geven zij antwoorden die inspireren en aan het denken zetten.


ISBN
9789056159511
Pagina's
576
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Noordboek

Natuur