Boekhandel Douwes Den Haag

Canon van de Nederlandse poëzie

Paul Claes

Canon van de Nederlandse poëzie

Canon van de Nederlandse poëzie

Canon van de Nederlandse poëzie

 

Deze nieuwe bloemlezing van de Nederlandse poëzie bestaat uit honderd gedichten die gegrift staan in ons collectieve geheugen. Dit boek is twee boeken in één: een canon en een commentaar. Als canon is het een exemplarische bloemlezing, als commentaar een kritische lezing van gedichten uit de Lage Landen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Canon van de Nederlandse poëzie

Deze nieuwe bloemlezing van de Nederlandse poëzie bestaat uit honderd gedichten die gegrift staan in ons collectieve geheugen.


Dit boek is twee boeken in één: een canon en een commentaar. Als canon is het een exemplarische bloemlezing, als commentaar een kritische lezing van gedichten uit de Lage Landen. Het commentaar is niet bedoeld om het leesplezier te bederven, maar om het te verdiepen. De toelichting combineert oud en nieuw: bevindingen van voorgangers en eigen vondsten van de auteur.


Voor leken biedt deze bloemlezing een eerste houvast, voor liefhebbers een betrouwbare leidraad, voor kenners een nieuwe kijk op de oude canon.

Dichter, romancier, essayist, vertaler en bloemlezer Paul Claes (1943) is een van de vruchtbaarste en veelzijdigste auteurs van de Lage Landen. Hij promoveerde tot doctor in de letteren met een proefschrift over Hugo Claus en doceerde aan de universiteiten van Nijmegen en Leuven.

‘Claes ontpopte zich tot Mister Canon met zijn ‘Lyriek van de Lage Landen’ waarin hij 1000 jaar Nederlandstalige poëziegeschiedenis voorbeeldig becommentarieert’ – Frank Hellemans


ISBN
9789056551209
Verschenen
NUR
323
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Poeziecentrum vzw