Boekhandel Douwes Den Haag

De code van creativiteit

Hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

Marcus Du Sautoy

De code van creativiteit

De code van creativiteit

Hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

De code van creativiteit

 

In dit boek onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een mens te zijn.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 24,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De code van creativiteit


‘Fascinerend. (…) Als alle ervaringen, hoop, dromen, visioenen, lusten, liefde en haat die de menselijke verbeelding vormgeven niets meer zijn dan een “algoritme”, dan zal een machine het vroeg of laat kraken.’ – The TimesZal een computer ooit een meesterwerk schilderen, een symfonie componeren of een prijswinnende roman schrijven? Mag een machine hopen ooit Rembrandt, Mozart of Shakespeare naar de kroon te steken?De stormachtige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de wereld in rap tempo, en steeds meer menselijke taken worden net zo goed, of zelfs beter, door machines gedaan. Maar kunnen algoritmes ook concurreren met de krachtige menselijke creativiteit? Wat betekent het om creatief te zijn?
Hoeveel van onze emotionele reactie op kunst is eigenlijk een product van ons brein dat reageert op patronen en structuren? En wat kunnen machines daarvan leren?In dit boek onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een mens te zijn.


ISBN
9789057125102
Pagina's
318
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij