Boekhandel Douwes Den Haag

Van lightsaber tot tijdmachine

Hoe de wetenschap werkt aan de technologie uit Star Wars, Star Trek en het Marvel-universum

George van Hal

Van lightsaber tot tijdmachine

Van lightsaber tot tijdmachine

Hoe de wetenschap werkt aan de technologie uit Star Wars, Star Trek en het Marvel-universum

Van lightsaber tot tijdmachine

 

GEORGE VAN HAL is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en doorgewinterd sciencefiction-liefhebber.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Van lightsaber tot tijdmachine

68 sciencefictiontechnologieën uit onder meer Star Wars, Star Trek, Back to the Future, Jurassic Park, Dune, Dr. Who, Harry Potter, Spider-Man en The Avengers.Zwaaien met een lightsaber, reizen door de tijd, met warp 9 door de kosmos zoeven, teleporteren naar je bestemming, spelen met de hamer van Thor, of een poort openen naar een parallel universum (waar het hopelijk wat gezelliger is dan in Stranger Things). Iedereen heeft weleens gedagdroomd bij alle betoverende ideeën die ons in sciencefiction worden voorgeschoteld. En het leuke is: dat geldt óók voor de wetenschappers en ingenieurs die zulke fictie transformeren tot feit.Van lightsaber tot tijdmachine bespreekt de boeiendste ideeën en technologieën uit de wereld van sciencefiction aan de hand van de meest recente inzichten uit de wetenschap. Met telkens de vraag: hoe dicht zijn we nu eigenlijk bij de realisatie?Voor iedereen die zich in de bioscoop of al netflixend plots betrapt op de gedachte: ‘Wow, wat gaaf – dát wil ik ook!’
George van Hal is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant, was videocolumnist bij televisieprogramma Atlas en is doorgewinterd sciencefiction-liefhebber. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds Fractie van een pixel.


ISBN
9789057125812
Pagina's
240
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij