Boekhandel Douwes Den Haag

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijke denken

Carlo Rovelli

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijke denken

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijke denken

Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijke denken

 

De vermaarde natuurkundige Carlo Rovelli vertelt het spannende verhaal van een relatief onbekende Griekse filosoof die ruim tweeënhalfduizend jaar geleden de basis legde voor onze wetenschappelijke manier van denken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Anaximander en de geboorte van het wetenschappelijke denken

De vermaarde natuurkundige Carlo Rovelli vertelt het spannende verhaal van een relatief onbekende Griekse filosoof die ruim tweeënhalfduizend jaar geleden de basis legde voor onze wetenschappelijke manier van denken.Anaximander van Milete wordt verantwoordelijk gehouden voor één van de grootste intellectuele revoluties uit de geschiedenis. Bij hem ontstond het idee dat de aarde in de ruimte zweeft, dat dieren evolueren, dat stormen en aardbevingen geen bovennatuurlijke maar natuurlijke fenomenen zijn en vooral dat onze eindeloze zoektocht naar kennis ons steeds een stapje vooruit brengt.Dit boek gaat over het rebelse vermogen om te twijfelen, kritisch na te denken en steeds opnieuw met elkaar het debat aan te gaan. Dat maakt Anaximander zowel tijdloos als bijzonder actueel: vrijheid is essentieel voor wetenschappelijke ontwikkeling.Carlo Rovelli is verbonden aan het Centre de Physique Théorique van de universiteit Aix-Marseille en het Rotman Institute of Philosophy van Western University. Hij schreef ook Zeven korte beschouwingen over natuurkunde, Helgoland en Het mysterie van de tijd.
‘Anaximander is geweldig, en dit boek is dat ook.’ – The Sunday Times‘Een viering van de wetenschappelijke, onderzoekende geest en de opmerkelijke prestaties van één man, meer dan 2500 jaar geleden.’ – Times Literary Supplement‘Goed schrijven over natuurkunde kunnen maar heel weinig mensen. Bestsellerauteur Carlo Rovelli is een van hen’ – de Volkskrant


ISBN
9789057125959
Pagina's
224
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nieuwezijds b.v., Uitgeverij