Boekhandel Douwes Den Haag

Pest en cholera

Pest en cholera

Jonathan J. Moore

Pest en cholera

Pest en cholera

Pest en cholera

Pest en cholera

 

Een bloedstollende geschiedenis van de geneeskunde... Het is verbluffend wat de geneeskunde tegenwoordig allemaal kan, maar hoe kwam je vroeger van kleine kwalen of heuse epidemieën af? Tot in de 19de eeuw pasten dokters allerlei onwaarschijnlijke methodes toe, van bloedzuigers tot medicijnen op basis van uitwerpselen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Pest en cholera

Een bloedstollende geschiedenis van de geneeskunde...

Het is verbluffend wat de geneeskunde tegenwoordig allemaal kan, maar hoe kwam je vroeger van kleine kwalen of heuse epidemieën af? Tot in de 19de eeuw pasten dokters allerlei onwaarschijnlijke methodes toe, van bloedzuigers tot medicijnen op basis van uitwerpselen. Je laten behandelen of niet? Dikwijls was het kiezen tussen de pest en de cholera.

In de loop der tijden teisterde een waaier aan infecties de mensheid: jicht, scheurbuik, de pest, syfilis, lepra, tuberculose, pokken, mazelen, tyfus, gele koorts, malaria, cholera, epilepsie, hysterie… De remedies waren vaak erger dan de ziekten zelf.
In de renaissance ontstonden de eerste moderne medische praktijken, zoals het gebruik van afbinddraad bij amputaties. Het was echter wachten op een pionier als Louis Pasteur voordat wetenschappelijk verantwoorde behandelingen hun intrede deden en vaccinaties of sterilisatie van medische instrumenten ingeburgerd raakten.

Doorspekt met anekdotes, biedt Pest en cholera een fascinerend overzicht van allerlei afschuwelijke ziekten en hoe ze vroeger werden behandeld. Het stemt je ontzettend dankbaar voor de vooruitgang die de medische wetenschap intussen heeft geboekt.

Minder geschikt voor gevoelige lezers.


ISBN
9789059089815
Pagina's
256
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Davidsfonds

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren