Boekhandel Douwes Den Haag

Sofia Express

Het Oog in 't Zeil Stedenreeks

Jan Paul Hinrichs

Sofia Express

Sofia Express

Het Oog in 't Zeil Stedenreeks

Sofia Express

 

Sofia Express onthult de literaire charme van een enigszins verborgen metropool op de Balkan. De reuk van detectives, Oriënt-Express en spionage-intriges is hier nooit ver weg.De stad is een befaamde treinhalte op de route naar Istanbul en A.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Sofia Express

Sofia Express onthult de literaire charme van een enigszins verborgen metropool op de Balkan. De reuk van detectives, Oriënt-Express en spionage-intriges is hier nooit ver weg.
De stad is een befaamde treinhalte op de route naar Istanbul en A. den Doolaard waant zich er in Chicago. Niet vreemd dus dat Eric Ambler enkele thrillers situeert in Sofia. Voor de Joodse Angelika Schrobsdorff biedt de stad juist een veilig onderkomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Als het stadscentrum tijdens de Koude Oorlog een stalinistische make-over krijgt, bezoekt daarna vrijwel niemand de stad meer. Toch schrijft Lucebert in 1955 een reeks reisgedichten over Bulgarije en spelen romans van Cees Nooteboom en Dimitri Verhulst in Sofia. Het is ook de stad van de dissidente schrijver Georgi Markov, slachtoffer van de beruchte paraplumoord in Londen.


ISBN
9789059375260
Pagina's
160
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bas Lubberhuizen

Biografieën literaire auteurs
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren