Boekhandel Douwes Den Haag

Liedboek

Top 40 van de Gouden Eeuw (Set)

1 & 2

Margot Kalse & Olga van Marion

Top 40 van de Gouden Eeuw (Set)

Liedboek

Top 40 van de Gouden Eeuw (Set)

1 & 2

Liedboek: Top 40 van de Gouden Eeuw (Set)

 

De Top 40 van de Gouden Eeuw is een reis door de gouden tijd van het Nederlandse lied, waarin talloze liedboekjes verschenen met voor elk wat wils. Veelal klein, handzaam en niet al te duur, vonden ze hun weg naar kerken, kroegen, feesten, trekschuiten of afspraakjes in de buitenlucht.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,50


Beschrijving Liedboek: Top 40 van de Gouden Eeuw (Set)

De Top 40 van de Gouden Eeuw is een reis door de gouden tijd van het Nederlandse lied, waarin talloze liedboekjes verschenen met voor elk wat wils. Veelal klein, handzaam en niet al te duur, vonden ze hun weg naar kerken, kroegen, feesten, trekschuiten of afspraakjes in de buitenlucht. Iedereen kon de liedjes meezingen, want de melodieën waren vaak van jongs af aan bekend, of snel te leren. Deze uitgave bevat de veertig meestgebruikte melodieën uit de periode 1535-1750, gecombineerd met teksten die representatief zijn voor de culturele diversiteit van toen. De liederen zijn voorzien van notenschrift (deel 1) en commentaar (deel 2). Via de QR-codes zijn de oorspronkelijke bronnen te vinden, evenals midi-files om de melodieën in te studeren.
Leren én genieten van zangers en musici die de liederen ten gehore brengen, is mogelijk met behulp van de tripel-cd Top of the Pops – Dutch Golden Age Edition (Aliud Records). Op al deze manieren stelt het Top 40-project de Nederlandstaligen van nu in staat de rijkdom van het culturele erfgoed te ervaren en de oude liederen weer zelf te zingen.
Margot Kalse is zangeres, neerlandica, dirigent, zangpedagoog en oude-muziekspecialist. Ze combineert in de Top 40 van de Gouden Eeuw haar theoretische en praktische kennis van de vroege Nederlandse muziek en literatuur.Olga van Marion doceert bij de opleiding NederlandseTaal en Cultuur van de Universiteit Leiden en geeft lezingen over vroegmoderne poëzie, Leidse liedjes, theater en de eerste generatie actrices.


ISBN
9789059973718
Pagina's
96
Verschenen
Serie
Liedboek
NUR
662
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Primavera Pers