Boekhandel Douwes Den Haag

DOCUMENT

Josef Mengele, Nazi - Arts

zijn leven en misdaden

Anders Otte Stensager

Josef Mengele, Nazi - Arts

DOCUMENT

Josef Mengele, Nazi - Arts

zijn leven en misdaden

DOCUMENT: Josef Mengele, Nazi - Arts

 

De nazi-arts Josef Mengele, engel des doods, was de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de 20ste eeuw. Zijn medische experimenten op gevangenen, vooral op tweelingen, in Auschwitz waren berucht.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 15,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving DOCUMENT: Josef Mengele, Nazi - Arts

Josef Mengele, de engel des doods, was de meest gezochte oorlogsmisdadiger van de twintigste eeuw. Zijn pseudo-wetenschappelijke medische experimenten op gevangenen in Auschwitz werden het symbool van de zinloze beestachtigheid die miljoenen mensen ondergingen tijdens het nazi-regime. Berucht zijn vooral zijn medische ingrepen op tweelingen. Naast zijn vele andere gruweldaden werden er circa drieduizend tweelingen naar zijn onderzoekslaboratoria gezonden, waarvan er slechts 200 overleefden.

In 1949 vluchtte Mengele uit het platgebombardeerde Duitsland naar Argentinië. Via een netwerk van gezochte nazi's lukte het hem van identiteit te veranderen en zich te vestigen in een voorstad van Buenos Aires waar hij langzaam verdween in een anoniem bestaan ver weg van de gruwelen van de concentratiekampen.

Inmiddels was Mengele slechts een van de vele Duitsers die probeerden een carrière te maken in de schaduw van het nazisme en met een levensgeschiedenis die ook wel wordt beschouwd als een heel gewone huisvader die vele jaren na de oorlog probeerde contact te leggen met zijn zoon Rolf. Tot aan zijn dood bleef hij het onbegrijpelijk vinden dat men hem wilde vervolgen en bestraffen als oorlogsmisdadiger.


ISBN
9789061005209
Pagina's
382
Verschenen
Serie
DOCUMENT
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren