Boekhandel Douwes Den Haag

Miniaturen reeks

Louis Couperus

een Haagse wandeling

José Buschman

Louis Couperus

Miniaturen reeks

Louis Couperus

een Haagse wandeling

Miniaturen reeks: Louis Couperus

 

Louis CouperusEen Haagse wandelingAuteur: José BuschmanWie Couperus zegt, zegt Den Haag, stad van duinen, dandy's en douairières. Onze grote romancier Louis Couperus werd er in 1863 geboren, groeide er op en schreef er in de jaren tachtig zijn romandebuut, 'Eline Vere'.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 9,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Miniaturen reeks: Louis Couperus

Louis Couperus
Een Haagse wandeling

Auteur: José Buschman

Wie Couperus zegt, zegt Den Haag, stad van duinen, dandy's en douairières. Onze grote romancier Louis Couperus werd er in 1863 geboren, groeide er op en schreef er in de jaren tachtig zijn romandebuut, 'Eline Vere'. Daarna verliet hij Den Haag, ging langdurig naar het buitenland, maar kwam uiteindelijk terug naar zijn geboortestad. 'Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar', moest hij bekennen.
Couperus zou uitgroeien tot de belangrijkste literaire ooggetuige van het Haagse 'fin de siècle'. Hoe er in de betere kringen van Den Haag rond 1900 geleefd en gedacht werd, weten we uit de weergaloze beschrijvingen in zijn romans. Veel straten, gebouwen en adressen uit de tijd van Couperus bestaan nog, in de binnenstad, de Archipelbuurt, Willemspark en Scheveningen. Ook voor wie niet alle boeken van hem gelezen heeft, bewaart Den Haag een schat aan mooie, ontroerende en vermakelijke herinneringen aan Couperus. Iets van die schat houdt u met deze wandelgids in handen.
Wandelen door Den Haag is flaneren door Couperus' ziel.

Miniaturenreeks deel 57


ISBN
9789061094685
Pagina's
128
Verschenen
Serie
Miniaturen reeks
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Bekking & Blitz uitg.

Geschiedenis