Boekhandel Douwes Den Haag

Stigma

Notities over de omgang met een geschonden identiteit

Erving Goffman

Stigma

Stigma

Notities over de omgang met een geschonden identiteit

Stigma

 

Erving Goffman (1922-1982) geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Niet voor niets is hij nog altijd een van de meest geciteerde sociale wetenschappers ter wereld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving Stigma

Erving Goffman (1922-1982) geldt als een der belangrijkste denkers over mens en maatschappij van onze tijd. Niet voor niets is hij nog altijd een van de meest geciteerde sociale wetenschappers ter wereld. Zijn werk is van grote betekenis geweest voor de moderne visie op menselijke omgang, sociale processen, de rol van identiteit in het dagelijks leven, en het functioneren van individuen en groepen in de samenleving als geheel. In Nederland zijn talrijke sociologen diepgaand door Goffman beïnvloed.
«Stigma; notities over de omgang met een geschonden identiteit» is een van de invloedrijkste boeken uit het rijke oeuvre van Goffman. In deze epoche-makende studie handelt over de manier waarop een krachtig negatief sociaal stempel de manier beïnvloedt waarop mensen met zo'n «stigma» zichzelf zien en worden gezien door anderen (de «normalen»). Of het nu gaat om lichamelijke, geestelijke of sociaal-culturele «tekortkomingen», gestigmatiseerden krijgen steevast te maken met onbegrip, vooroordelen, buitensluiting en discriminatie. Deze reacties zitten vaak diep geworteld in de samenleving en ze dwingen de gestigmatiseerden tot strategieën om hun persoonlijke identiteit overeind te houden in de schaduw van hun sociale identiteit.

Dit meesterwerk over de gevolgen van stigma's, de invloed daarvan op de sociale, persoonlijke en ego-identiteit van het individu en de betekenis van een stigma voor groepsvorming en groepsgedrag in een samenleving heeft niets van zijn urgentie verloren.

«Een werkelijke uniek boek over de moderne mens in de moderne maatschappij.» - The New York Times

«Simpelweg onovertroffen.» - Times Literary Supplement


ISBN
9789061314622
Pagina's
192
Verschenen
NUR
740
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Bijleveld

Mens en Maatschappij