Boekhandel Douwes Den Haag

WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

russisch-Nederlands / Nederlands-Russisch

R. Hilgers

WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

russisch-Nederlands / Nederlands-Russisch

WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

 

9789061432968 Woordenboek Strafrecht - Nederlands-Russisch / Russisch-Nederlands Dit bijzonder nuttige en uitgebreide woordenboek van de jurist Ruud Hilgers omvat ruim 4.500 trefwoorden voor zowel het deel Nederlands-Russisch als het deel Russisch-Nederlands.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 32,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving WOORDENBOEK STRAFRECHT RUSSISCH-NEDERLANDS V.V.

9789061432968


Woordenboek Strafrecht - Nederlands-Russisch / Russisch-NederlandsDit bijzonder nuttige en uitgebreide woordenboek van de jurist Ruud Hilgers omvat ruim 4.500 trefwoorden voor zowel het deel Nederlands-Russisch als het deel Russisch-Nederlands.


Het is een belangrijk hulpmiddel voor (gerechts)tolken, Nederlandstalige studenten die het Russische strafrecht bestuderen, Russischtalige studenten die het Nederlandse strafrecht bestuderen en voor mensen die in de praktijk werken en in aanraking komen met zaken op Russisch of Nederlands strafrechtelijk gebied: politie-instanties, advocaten, verslaggevers, alsmede ambtenaren werkzaam op het gebied van internationale rechtshulp, bestuur en openbare orde.


In dit woordenboek staan termen, begrippen, uitdrukkingen, namen, woorden en woordcombinaties op het terrein van het strafrecht in het Nederlands en het Russisch naast elkaar. Globaal gaat het daarbij om de taal die gebezigd wordt op een zitting van de rechtbank waar een strafzaak wordt behandeld.


Iemand die niet vertrouwd is met strafrechtelijke terminologie in het algemeen of met de equivalenten in één van de beide onderhavige talen, kan met dit boek veel sneller in de materie ingevoerd raken dan met behulp van een gewoon woordenboek. Voor een begrip van termen op dit terrein kan een algemeen woordenboek nu eenmaal niet altijd het juiste equivalent geven, terwijl daarin bovendien veel specialistische begrippen bewust niet worden opgenomen.


Ruud Hilgers is werkzaam als juridisch medewerker bij het Landelijk Parket in Rotterdam en werkte daarvoor o.m. als parketsecretaris in verschillende arrondissementen. Tevens werkte hij enkele jaren als uitvoerder van een project onder auspiciën van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat voorzag in trainingen in en uitwisselingen met Rusland, gericht op de toepassing van de normen van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens in het strafproces.


ISBN
9789061432968
Pagina's
335
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pegasus, Uitgeverij En

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren