Boekhandel Douwes Den Haag

Sebald Rutgers' reis naar de Revolutie

Reis naar de Revolutie

Hans Olink

Sebald Rutgers' reis naar de Revolutie

Sebald Rutgers' reis naar de Revolutie

Reis naar de Revolutie

Sebald Rutgers' reis naar de Revolutie

 

Zijn verlangen naar een socialistische wereld is zo groot dat de Nederlandse ingenieur Sebald Rutgers de zakenwereld van New York verruilt voor een onzeker leven in het revolutionaire Rusland. Met zijn vrouw Bartha probeert hij in 1918 via Vladivostok Moskou te bereiken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Sebald Rutgers' reis naar de Revolutie

Zijn verlangen naar een socialistische wereld is zo groot dat de Nederlandse ingenieur Sebald Rutgers de zakenwereld van New York verruilt voor een onzeker leven in het revolutionaire Rusland.
Met zijn vrouw Bartha probeert hij in 1918 via Vladivostok Moskou te bereiken. Al spoedig blijkt de reis dwars door Rusland allesbehalve eenvoudig en niet van gevaar ontbloot te zijn. Revolutionairen, mensjewieken, bolsjewieken, Witten, Tsjechen en Hongaren maken het een hachelijke tocht. Met de overvolle Transsiberië Express, en als de trein het af laat weten met paard en wagen, boot en boemeltrein, komen ze uiteindelijk in Moskou aan.

Op 18 september, twee maanden na zijn vertrek wordt hij in Moskou ontvangen door Vladimir Iljitsj Lenin, die ziet dat Rutgers een waardevolle bijdrage kan leveren aan de nieuwe staat. En ook voor Bartha blijkt nog een bijzondere rol weggelegd… Wat gebeurde er met het geld en de juwelen van de tsarenfamilie?

Hans Olink (1949) is schrijver, documentairemaker en journalist. Eerder publiceerde hij over Nederlanders in de Sovjet-Unie de boeken ‘De vermoorde droom’ en ‘Een Siberische tragedie’. Daarnaast is Olink bekend van de biografie van A. den Doolaard ‘Dronken van het leven’.


ISBN
9789061434658
Pagina's
256
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pegasus, Stichting Uitgeverij

Geschiedenis